Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Efter många energidränerande händelser på rad så är det skönt att tillbringa en helg på SPA med en god vän. Det innebär att det här inlägget helt enkelt är förprogrammerat. Jag sträckläste Ewa Klingbergs bok förra helgen och när jag lagt ifrån mig den var det dags att plocka upp november månads bok i Makeutmaningen: Röd drottning av Victoria Aveyard.

Smakbiten kommer från sid 38

Det är ett marknadstorg som inte liknar någonting som jag sett tidigare. Det är fyllt av prunkande rabatter, träd och fontäner. De röda här är få och kvicka. De springer ärenden och säljer varor och alla har det röda bandet kring handleden. Silvrarna är inte svåra att känna igen. De är behängda med juveler och ädla metaller. Varenda en av dem bär omkring på en förmögenhet. Tanken på så mycket rikedom alldeles inom räckhåll får det att svindla. Silvrarna är långa, vackra och kyliga och de rör sig med en långsam elegans som jag aldrig har sett hos en röd. Vi har helt enkelt inte tid att röra på det sättet.