Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Ytterligare en helg på resande fot och ytterligare ett inlägg från appen. Den här gången är vi i Uppsala för att gå på konsert. Maken och jag var på Treat igår. Mycket bra! Det var också en chans att fira 31 år tillsammans. Som bonus hann vi umgås lite med släkt och vänner.

Med på resan fick ett sprillans färskt recensionsexemplar följa med och jag började läsa i går i den. Vaxade juveler och brända hjärtan av Ewa Klingberg. Tredje delen i en serie där jag tyckt mycket om de tidigare böckerna.

Smakbiten kommer från sidan 56

Fönsterrutorna var täckta av iskristaller och Karolina drog sjalen tätare om axlarna. Fotogenlampan som brann med en jämn låga kastade sitt sken över skrivbordet. Trots att elden sprakade i kaminen hade hon behållit torgvantarna på. Framför henne låg bouppteckningen efter vaxblekaren Carl Berglund.

”Hur kunde du, far?” Hur kunde du ställa till det på det här viset? ”