Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi uppehåller oss ett tag till vid december 2016. December är alltid en månad då det tillkommer en hel del böcker i det här hushållet. Förutom att det är jul så kan det komma en del andra böcker. December 2016 tävlade jag i Piratförlagets tävling ”Gissa skrivarlyan” på Facebook och Instagram och vann en bok. När jag redan hade den boken var förlaget vänligt nog att skicka en annan bok: Det är något som inte stämmer av Martina Haag. Den var omskriven när den kom, eftersom både Martina och Erik Haag är välkända mediepersonligheter och den här handlar om deras skilsmässa (om jag förstått det rätt). Den är tunn och trots att jag inte brukar lockas av den här typen av böcker så skulle jag vilja prova att läsa den här. Men än har det alltså inte blivit av.

Man hör om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men man har ingen aning.

Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.