Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi har faktiskt redan hunnit in i december 2016 i Hett i hyllan. December är ju en av de månader där mitt bokbestånd brukar växa rätt rejält. Så även december 2016. Först ut var ett recensionsexemplar som verkligen är ett dåligt samvete, eftersom jag tackade ja på mejl. Sådana blir prioriterade och faktum är att jag började läsa den här. Men omfattningen gjorde att jag inte orkade vidare, och ja, den står fortfarande oläst. Att den skulle bli utläst den här trötta hösten är nog otroligt, men kanske kanske 2019? Boken är Kemisten av Stephanie Meyer. Författaren är förstås välkänd, men jag har inte läst något av henne. Det här var ju en ny genre för henne, men jag har inte sett någon mer bok i samma stil.

Hon är en före detta agent på flykt från sina tidigare arbetsgivare. Att hon var anställd av USA:s regering var det väldigt få som kände till. Expert inom ett område som få vet existerar på en enhet som knappt någon ens visste fanns. Och när enheten bestämde att hon utgjorde ett hot, var hon tvungen att gå under jord. Nu lever hon från dag till dag, ständigt på resande fot, ständigt med en ny identitet. Hennes före detta arbetsgivare har dödat den enda hon litade på, och de är ute efter någonting hon vet. De vill se henne död, och det omedelbart. 

När hennes före detta hanterare erbjuder henne en väg ut inser hon att det är hennes enda alternativ för att bli kvitt hotet mot sig själv. Men det betyder att hon måste utföra ett sista uppdrag för sin före detta arbetsgivare. Uppdraget visar sig inte alls vara en väg ut utan snarare göra hennes liv mer farligt. Hon förbereder sig för den största utmaningen hon någonsin ställts inför. Samtidigt för uppdraget henne samman med en man som ytterligare komplicerar hennes möjligheter att överleva. Hon inser att hon måste använda sina talanger på ett sätt hon aldrig tvingats göra förut.