September har varit recensionsexemplarens månad. Både sådana jag tackat ja till i förväg, och sådana som trillat in som överraskningar.

Först ut var en bok som jag först fick ett mejl om. Den lät intressant och aktuell, även om jag inte brukar läsa böcker av den sorten: Berättelsen om Sverige. Texter om vår demokrati av Patrik Lundberg från Raben & Sjögren. Jag har redan läst den och recenserat.

Därefter kom en efterlängtad tredje del i en serie som jag önskat mig: Sömnernas sömn av Elin Säfström från Gilla böcker.

Två recensionsexemplar som ramlade in på samma dag. En överraskning från Harper Collins – Bilder av henne av Karin Slaughter, och ett efterfrågat exemplar från Lind & Co – Skuggorna ruva av Jonas Moström. Den sistnämnda är läst och recenserad.

En bok som jag inte hört talas om tidigare kom från Polaris: Stigen tillbaka till livet av Long Litt Woon.

Jag fick ett mejl från Bookmark med erbjudande om en mycket efterlängtad återkomst: Det som göms i snö av Carin Gerhardsen. Självklart var jag intresserad!

Som en överraskning kom från Modernista Mörkret av Ragnar Jonasson. Han kommer på Svenska Deckarfestivalen så den ska jag försöka läsa innan.

Från Bokfabriken kom Den moderne gentlemannen av Alexander Wiberg och Måns Zelmerlöw. Det var en överraskning minst sagt.

Ytterligare en bok kom med posten, men det var inte ett recensionsexemplar utan en överraskning från min mamma: Mordet på Cristina av Elise Dufva (en pseudonym för Gurli Taube). Det är en deckare som gavs ut 1952 och som utspelar sig på ett fiktivt Carolina Rediviva (Uppsala universitetsbibliotek) och som ges ut i nyutgåva nu.