Fredag och dags för Mias helgfråga: Tror du vi bloggare kan hjälpa nya författare att bli uppmärksammade? Bonusfråga: Har du något tips i dessa förkylningstider?

Ja, det tror jag absolut! Mer än vad man kanske tror ibland… Jag får ofta förfrågningar från författare men det blir sällan att jag nappar och det beror mycket på att jag inte har tid att läsa alla böcker. Tyvärr har jag också blivit bränd när jag läst böcker av författare som ger ut själva och skulle behövt ha professionella lektörer och redigerare. Det finns förstås gyllene undantag, men i en strid ström av böcker så har jag börjat prioritera de som kommer från förlag. Förmodligen missar jag en del guldkorn. Men det är ju också många nya författare hos förlagen

och det brukar vara extra spännande.

Bonusfrågan då. Nej, ingen dunderkur. Men sömn är det första jag tänker på. För egen del är jag mycket mer mottaglig när jag har sömnbrist, och ibland när jag känner de första symptomen så brukar jag kunna ”sova bort” det värsta. Det gjorde jag i tisdags när jag faktiskt fick gå hem från jobbet, och sen sov jag… Men ibland så hjälper ju inte det heller, det är redan kört.