Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Nu har vardagen kommit igång igen för oss vuxna, och det är full fart på jobbet. Skönt då med en helg utan tidsinbokningar. Men mycket praktiskt att hinna med ändå. Och så vill jag ju hinna läsa också. Inte så mycket tid för det, och egentligen skulle jag vilja försjunka i boken jag läser just nu: Under ytan av Gilly Macmillan. Jag gillade hennes förra bok, Bränd himmel, jättemycket så den här har jag sett fram mot. Kanske hinner jag läsa ut den idag.

Smakbiten kommer från sid 148

Abdis dörr förblir stängd, hur hårt de än bankar på den. Abdi låser inte upp förrän Nur hotar med att slå sönder den, men sedan går han och lägger sig igen, lika omöjlig att tala med som tidigare.
Sofia går och lägger sig med tungt hjärta. Hon är rädd. Det känns som om lägenhetsväggarna hela tiden kommer närmare samtidigt som alla i familjen hjälplöst är på väg från varandra, som en exploderad stjärna vars olika delar följer vitt skilda banor.