Johannas deckarhörna har skapat en serie hon kallar Veckans topplista, eftersom hon tycker Top Ten Tuesdays inlägg blir svårare och svårare. Jag deltar gärna i en sådan serie – här är veckans inlägg.

Vecka 33 är temat: Böcker som var för långa

Ja, det finns en del författare som hade kunnat begränsa sig och boken hade blivit bättre. Om man verkligen gillar boken så kan det ju vara en njutning att läsa en lång bok.

  1. Drakarnas dans av George R R Martin, I och för sig är mitt problem med den här serien inte i huvudsak att de är för långa. Men det bidrar.
  2. Slända i bärnsten av Diana Gabaldon. Jag förstår inte storheten i den här serien. Och på tok för långa är de.
  3. Just One Evil Act av Elizabeth George. Hennes första böcker, som jag tyckte var fantastiskt bra låg på drygt 300 sidor. Numera ligger de på 7-800 sidor och det är ingen bra utveckling. De hade gott kunna kortas ner.
  4. Aagat av Marlene van Niekerk. Det var inte bara språket som gjorde att jag gav upp den här efter 368 sidor. Det var också att jag bara hunnit halvvägs.
  5. Nattfilm av Marisha Pessl. Boken var bra, ja den började fantastiskt bra. Men den hade mått ännu bättre av att kortas ned.