Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Sista söndagen på semestern – tänk att man alltid vill att den ska räcka längre… Det blev mycket läst i juli, får se hur augusti blir. Som jag skrev i fredags så är mitt mål att läsa minst en bok på engelska och en på norska per månad. Får se hur länge jag orkar det, men i augusti blir det så i alla fall. Jag har läst en på engelska, och läser nu en på norska. Det är Hjerteknuser av Geir Tangen, hans andra bok och uppföljaren till Maestro. Han skrev själv som kommentar här på bloggen att den kommer på svenska i februari. Jag kunde inte vänta. Det finns många spännande stycken men jag tar ett som handlar om en annan bok jag gillar.

Tankene streifet inom en boktittel han hadde sett i butikkstativet hos Norli i Haraldsgata. Den usynlige mannen fra Salem. Terje hade skumlest baksideteksten. En historie om en mann som ikke skulle finnes. En mann som tilsynelatende hadde gått ut av tiden, men som fremdeles beveget seg i skyggene.
– Det burde stått Haugesund, ikke Salem, tenkte Terje Nitter og vendte ryggen til byen som lå på vent i morgendisen.