Helgfråga v. 31: Läsning och restips

Sista fredagen av min semester och sista veckan vi har sommareditionen av helgfrågan. Mias helgfråga är: Vad läser du nu? Bonusfråga: Har du något restips?

Igår läste jag ut Ready Player One av Ernest Cline, som jag till min förvåning sträckläst. Mitt nya mål är att varje månad läsa minst en bok på engelska och en på norska. Vi får se om det håller när recensionsexemplaren börjar komma. Därför började jag nu på en nyinköpt bok: Hjerteknuser av Geir Tangen. Hans första bok, Maestro, läste jag tidigare i år på svenska.

Nu har det varit många restips de senaste veckorna. Ett av våra favoritresmål är London, där vi varit flera gånger. Det finns så otroligt mycket att se och uppleva där, något för alla åldrar och smaker. På åttiotalet bodde jag ett halvår i Brighton och åkte då och då till London. Ett av favoritställena var National Gallery som hade gratis inträde, och när jag och maken är i London så går vi alltid dit. Man lär sig mycket där. Den här tavlan av Paul de la Roche som är helt fantastisk gjorde att jag (som annars inte är så historieintresserad) lärde mig en hel del om Lady Jane Grey och hennes öde.

8 kommentarer

  1. London är en fantastisk stad. National Gallery har jag naturligtvis varit till, väldigt minnesvärt och lärorikt besök, har en tjock companion guide därifrån i bokhyllan. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.