Söndag på bloggen innebär att jag deltar En smakebit på søndag i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Söndag, sommar och semester fortfarande. Diverse projekt pågår hemma, och så måste man ju iväg ibland och svalka sig. Men igår och idag så har det regnat – underbart ljuvligt och behövligt. Igår åskade det också, och vi var utan ström i drygt en och en halv timme. Även i läsningen har jag avslutat några böcker som jag tidigare börjat på. Ja, en gav jag upp helt och hållet, det händer inte så ofta. Idag börjar jag på ny bok – en hyllvärmare som jag fått av dottern: Kvinna 22 av Melanie Gideon. Författaren är med i min Boktolva 22.

Smakbiten kommer från sid 8:

Jag förlitar mig på Peter. Vi står varandra nära, särskilt i frågor om personvård. Vi har en deal. Hans ansvarsområde är mitt hår. Han talar om för mig när mina rötter börjar synas så jag kan boka tid hos min frisör Lisa. Och i utbyte tar jag ansvar för hans odör. Så han inte utsöndrar någon. Av okänd anledning kan tolvåriga killar inte lukta sig till sin egen underarmsstank. Han passerar med lyfta armar varje morgon och viftar i förbifarten en armhåla åt mitt håll, så att jag får ett luktprov. ”Duscha” säger jag nästan alltid. Vi sällsynta tillfällen ljuger jag och säger ”du behöver ingen dusch”. En pojke bör ju ändå lukta som en pojke.