V – Verklighet. En bok utan övernaturliga inslag.
Här finns inget av varken övernaturliga varelser, gömda kungadömen eller magi. Vilken är den bästa och mest verklighetstrogna bok du har läst?

Oj, den här borde jag har många att välja mellan för! Jag väljer en som är ren fiktion men som jag ändå upplevde som en parallell verklighet när jag läste den: Jag älskar dig inte av Christina Stielli. Att jag fastnade för den berodde på att huvudpersonen heter Lotten. Christina Stielli är en författare jag varmt rekommenderar!

Så här skrev jag i min recension (hela hittar ni här):

Att läsa den här boken är en oerhört intensiv upplevelse. Det är som att befinna sig inuti Lottens (ja, inte mitt;-) huvud. Jag märkte hur jag läste och läste, för att sen titta upp och inse att det inte var min verklighet, utan allt utanför boken var mycket bättre. Jag var nog rätt odräglig vissa dagar, för jag var så påverkad av boken.

Det är en ledsam bok på sätt och vis. Den handlar om ett äktenskap som alls inte varit bra, fast det utåt sett verkat normalt. Väldigt verklighetstroget tycker jag! Det handlar om svek och sorg, om en kvinna som ändrat på sig själv för att anpassa sig till äktenskapet och sin egen bild av äktenskapet. Men det är också en bok som ger hopp, för Lotten är i grund och botten en stark kvinna, omgiven av vänner. Visst kan man stundvis bli riktigt arg på Per och frustrerad på Lotten men samtidigt så tror jag att det är just så här fler förhållanden än man kan tro fungerar i någon utsträckning.