Söndag på bloggen innebär att jag deltar En smakebit på søndag i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Sista dagen på en extremt lugn och stillsam midsommarhelg. Ungdomarna är ute på vift så det är extra tyst och lugnt. Min extrema trötthet har tagit ut sin rätt – i lördags sov jag exempelvis till halv elva. Har inte hänt på många år… Det har blivit en del läst också den här helgen och igår började jag på en ny bok. Ligger efter med recensionsexemplaren så de som jag uttryckligen tackat ja till får prioritet. Nu var det dags för Annars skjuter jägaren mig av Nele Neuhaus. Det är tydligen del sju i serien, men den tredje som översatts till svenska. Jag har läst och gillat de två tidigare.

Smakbiten kommer från sid 13

”Pia!” ropade Kröger förvånat. ”Vad gör du här? Du har ju…”
”… semester”, avbröt hon honom med ett leende. ”Oliver bad mig komma och påbörja det hela. Han är strax här och då försvinner jag igen. Vad har vi här då?”
”Något gräsligt”, svarade Kröger. ”En kvinna har skjutits. I huvudet. Mitt på ljusa dagen och inte ens en kilometer från polishuset i Eschborn.”
”När hände det?” undrade Pia.
”Strax före nio”, sade Kröger. ”En cyklist såg hur hon föll ihop. Bara så där. Han hörde inget skott. Men rättsläkaren menar att hon sköts ihjäl med ett gevär på håll.”