Söndag på bloggen innebär att jag deltar En smakebit på søndag i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Skolavslutningsvecka och nu har de två ungdomarna i familjen sommarlov. Väl unt så som de slitit det här året. Nu har vi inte längre några barn i grundskolan! Vi andra jobbar på ett tag till, trots sommarväder och sommarkänsla. I fredags var det rätt få på jobbet. Läsningen går så där. Det dråsar in fantastiska recensionsexemplar, men boken jag läser nu är faktiskt en hyllvärmare och en författare i min Boktolva. På en kortare resa i veckan behövde jag en lätt pocketbok att bära med mig och då fick det bli MemoRandom av Anders de la Motte.

Smakbiten kommer från sid 204:

”Han bommade en cigg av mig häromkvällen innan han drog. Trevlig snubbe, kanske lite väl självmedveten för min smak. Dessutom gillar jag inte sådana där vältrimmade små hakskägg. I vilket fall berättade han lite om vad ni jobbade med. Alltså inga detaljer eller så, bara att det var viktigt att du fick tillbaka minnet ganska snart. Mycket viktigt till och med.”
Hon log och återigen dök den där krypande obehagskänslan upp inom Sarac. Att ingenting riktigt var vad det verkade.