Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I januari 2016 fick jag rätt få böcker till min födelsedag, men ändå hamnar flera i Hett i hyllan. Den första skrev jag om förra veckan, och här kommer nästa. Det är (igen!) en bok på norska: Banesår av Thomas Enger. Det är den femte och sista delen i serien om Henning Juul. Jag har läst och gillat de tre första, men ändå har del fyra och del fem blivit hyllvärmare. Jag låter lite som en papegoja, men jag borde verkligen åtgärda det här…

Sammanfattningen på nätet är kort och koncis:

Endelig får du vite hvem som har tatt livet av Henning Juuls sønn. Henning Juul sitter i en båt ute på et mørkt tjern. En mann med skytevåpen sitter rett overfor ham. Ved mannens føtter ligger et lik som snart skal bli dumpet i vannet. Henning vet at han snart skal lide samme skjebne.

Annonser