Söndag på bloggen innebär att jag deltar En smakebit på søndag i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Hektiskt är bara förnamnet just nu, och i veckorna orkar jag knappt läsa alls. Det märks på att jag ännu inte läst ut boken av Sharon Bolton som jag började på förra veckan. Med tanke på att hon är en av mina favoritförfattare är det verkligen konstigt! Nu i helgen är det sociala aktiviteter som står på agendan, vi har tagit oss söderut för att fira min mammas 80-årsdag senare idag. Lite hoppas jag få läst ändå. När jag läst ut boken av Bolton är det dags för efterlängtad feelgood: Lånat silver och krossat glas av Ewa Klingberg, en bok jag sett fram mot.

Smakbiten är de första raderna i boken:

Jeanette rätade på ryggen och flyttade tyngdpunkten från den ena skinkan till den andra. Efter mindre än femton minuter var träsmaken outhärdlig och myrkrypningarna i benen påminde henne om barndomens släktmiddagar, då ingen fått gå från bordet förrän alla ätit klart. Än idag var hon övertygad om att hennes gammelfastrar både idisslat och glappat med löständerna för att dra ut på måltiden så länge som möjligt.