Fredag. Vart tog veckan vägen? På bloggen innebär fredag förstås Mias Helgfråga: Vilken författare skulle du vilja intervjua och vad skulle du fråga? Bonusfråga: Vilken är din favoritglass?

Jag har ju fått förmånen att inom ramen för Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall stå på scenen och intervjua författare. Det var verkligen kul! Det finns jättemånga jag skulle vilja intervjua och har faktiskt svårt att välja en… Av de utländska poppar Sharon Bolton upp, mycket för att jag läser hennes senaste bok. Jag skulle tänka efter noga vilka frågor jag skulle ställa, men mycket skulle nog handla om inspiration och skrivprocessen. Bland de svenska författarna tänker jag på Simona Ahrnstedt. Lite samma frågor men eftersom jag också beundrar hennes livsinställning så skulle jag förmodligen fråga en del där.

Favoritglass – rent generellt är det Ben & Jerrys Cookie Dough. Ska jag handla pinnglass beror det på om det är sötsuget eller svalkan jag är ute efter. Senast jag köpte pinnglass blev det Nogger.