Söndag på bloggen innebär att jag deltar En smakebit på søndag i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Mycket som händer och långa jobbdagar gör att jag är toktrött på kvällarna. Då gäller det att ha precis rätt bok att ta till. Tyvärr var inte Macbeth rätt just nu för mig, så efter några kvällar då jag inte ens öppnat boken så valde jag en annan, mer lättläst bok. Den läste jag ut i går. Som en händelse var jag då ner till OK/Q8 och hämtade en bok som jag beställt. Det är inte så ofta numera, men det finns vissa författare som står på autobuy. Sharon Bolton är en sådan, och när hon la ut på Facebook att hennes senaste bok The Craftsman var extra billig på Amazon så slog jag till…

Smakbiten kommer från sid 4

The cheap coffin and its bearers turn like a giant crawling insect and leave the path. As we head south towards the Glassbrook family plot, the heat on our faces is as intense and searchng as limelight in a down-at-heel musical hall. In Lancashire, this high on the moors, hot days are scarce, but the sun today seems determined to give Larry a foretaste of the temperatures waiting for him in his next place of confinement.