Söndag på bloggen innebär att jag deltar En smakebit på søndag i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Det här med ”kortveckor” har både sina fördelar och nackdelar när jobbet är som det är. Så jag har inte kunnat låta bli att jobba. Men det har i alla fall varit en riktigt bra helg då jag kunnat tanka energi med mina favoritsysselsättningar – umgås med vänner, umgås med familjen och läsa. Och ta sovmorgon och skippa de flesta ”måsten”. Eurovisionvecka är det ju också! Igår läste jag ut en bok (Under två timmar av Hanna Landahl) och började på en tegelsten – Macbeth av Jo Nesbø. Den är en del i serien Hogharth Shakespeare där Shakespeare tolkas på nytt av olika kända författare.

Smakbiten kommer från början av boken:

Från sitt kontor på översta våningen i Högkvarteret hade polisdirektör Kenneth misskött staden med järnhand i tjugofem år, oberoende av vem som suttit i borgmästarstolen eller vad de höga herrarna i huvudstaden Capitol sa och inte gjorde, medan landets näst största och en gång viktigaste industristad sjönk ner i ett gungfly av korruption, konkurser, kriminalitet och kaos. För sex månader sedan hade polisdirektör Kenneth fallit av en stol i sin sommarstuga, och tre veckor senare var han död. Efter en begravning värdig en diktator hade kommunfullmäktige och borgmästare Tourtell kallat Duncan, en bredpannad biskopsson och chef för enheten för organiserad brottslighet i Capitol, till ny polisdirektör. Och med detta tändes hoppet hos en överraskad befolkning.