Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Sista (hela) veckan på mitt gamla jobb har varit minst sagt intensiv, och jag har inte sovit bra. Som det ser ut nu så kommer hela maj att bli minst lika intensiv jobbmässigt. Kul men utmanande. Det gör att jag är extremt trött på kvällarna, och det är klart att det går ut över läsandet. Med andra ord så blir det en smakbit ur samma bok som förra söndagen – Rött uppror av Pierce Brown. Jag har förhoppningar om att hinna läsa ut den i helgen, men har inte valt ny bok än.

Smakbiten kommer från s 228.

”Livet är den mest effektiva skola som någonsin har skapats. Förr fick barn sitta med huvudet böjt och läsa böcker. Det kunde ta åratal innan något fastnade. ” Han knackar sig på huvudet. ”Men nu har vi småprogram och plattor, och Guld låter de lägre Färgerna sköta forskningen åt oss. Vi behöver inte läsa kemi eller fysik. Vi låter datorer och andra ta hand om det. Men vi måste studera den mänskliga naturen. Om vi ska kunna härska måste vi studera politik, psykologi och beteendevetenskap – hur desperata människor reagerar på varandra, hur grupper bildas, hur arméer fungerar, hur sakar rasar samman och varför. Det går bara att lära sig här.”