Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I november 2015 så kom det ett mejl från en författare med erbjudande om en bok. Jag kunde dock inte lova att läsa den innan jul, och då var det inte möjligt att få ett exemplar. Då gav jag upp tanken att läsa den. Men så var det en snäll bokbloggare – nämligen Monika på Bokföring enligt Monika – som skickade mig sitt exemplar när hon hade läst och recenserat i december 2015. Lite extra pinsamt när jag nu inser att den fortfarande inte är läst. Inte många sidor heller… Nästa gång jag känner för feelgood ska jag försöka komma ihåg att den står oläst i hyllan. Vilken bok är det då? Jo Allt som glimmar av Terese Marvelin.

Cornelia har ett fint jobb med en skrytsam lön. Hon arbetar tätt ihop med sin bästa vän och hon är upp över öronen förälskad i Jonas. Hon ser fram emot att gifta sig med honom. Bröllopet ska dessutom, helt i enlighet med hennes önskemål, ske i Skottland. Allt känns verkligen perfekt.

Men ett slumpartat möte med den äventyrliga och fascinerande Alec förändrar allt. Cornelias trassliga bakgrund gör att hon identifierar sig med Alec och hans bohemiska livsstil men lögner föder lögner och situationen blir snabbt ohållbar.

Med det stundande bröllopet har hon inte mycket tid på sig att reda ut hur hon egentligen vill leva resten av sitt liv.