Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

En stor del av den här veckan har försvunnit in i en eländig förkylning med djup hosta som inte vill ge sig. Den var på väg att bli bättre i torsdags, men sen i fredags blev det värre igen. Påsken har mer eller mindre tillbringats i soffan vilket är synd med det fina vädret ute. Nåja, förkylningar går ju över förr eller senare.

En fördel har varit att jag fått mycket läst nu i helgen, har faktiskt plöjt två böcker på kort tid. Idag börjar jag med en tredje som jag tror kommer att ta lite längre tid: Små stora saker av Jodi Picoult.

Smakbiten kommer från sid 18

Modern grät fortfarande när jag lade babyn tillrätta i hennes armkrok. Han vevade med de små nävarna. Hon log ner mot honom, med hela sitt hjärta. ”Ian”, viskade hon. ”Ian Michael Barnes”.
Hennes ansiktsuttryck var något jag bara sett på målningar på museer, fyllt av kärlek och sorg så intensiva att de smälte samman och bildade en helt ny, glödande känsla.