Äntligen fredag och framförallt FYRA DAGARS LEDIGT. Lyx och välbehövligt. Vi inleder i vanlig ordning med Mias helgfrågaMen jag undrar lite vad ni har hemma i hyllorna, har ni någon gammal bokskatt? Eller någon bok som av någon anledning ni värderar högt. Bonusfråga: Hur firar du påsk?

Jo, det finns ett antal i hyllorna. Jag visar två stycken gamlingar här. Den första är Lövängen av Jeanna Oterdahl som är från 1926. Jag fick den 1985 av en god vän, och den är speciell för mig eftersom huset vi då bodde i hette Lövängen.

Den äldsta skönlitterära boken i hyllorna är Just så-historier av Rudyard Kipling från 1902 med speciella illustrationer. Och språk förstås.

Vi har också en bibel med illustrationer av Gustav Doré men jag orkade inte plocka ner den och fotografera. Vill ni se bilderna kan ni följa den här länken.

Påskfirandet blir i stillhet. Vi brukar ha det så, men jag har tänkt ta det lite extra lugnt och en gång för alla bli av med den här otroligt envisa förkylningen som däckat mig i nästan en vecka mer eller mindre. På lördag så äter vi påsklunch och på kvällen blir det lammstek. Och som Mia säkert film. På söndag får vi besök av vänner. Och på måndag är det visst tvättstuga. Men det förtränger jag tillsvidare.

Glad påsk!