Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Flera dagar av den här veckan ”försvann” pga en hemsk migränliknande huvudvärk. Det går ju heller inte att läsa då, men när huvudvärken började lätta så lyckades jag läsa ut boken jag höll på med och skulle äntligen få välja en ny. Jag hade bestämt mig för Täcknamn: Hilde av Kjell Ola Dahl som dykt upp som recensionsexemplar. Jag visste att jag hade en bok av honom som jag köpte för två år sedan i Norge, så för säkerhets skull kollade jag i bokhyllan. Och jo, det visade sig vara samma. På norska heter den Kureren och jag valde till slut att läsa den på norska.

Först de två olika omslagen. Vilket gillar ni bäst?

Smakbiten kommer ur den norska upplagan, sid 34:

Endelig nede. Hun løper mot utgangsdøren och river den opp.
En svart bil står parkert vid fortauet. En mann i hirduniform røyker på en sigarett og lener seg mot panseret til bilen. Ester oppdager det litt for sent. Det er ikke smart å snu nå. Hun fortsetter rett fram. Trekker pusten dypt. Svinger til venstre. Klar til å passere bilen og mannen i uniform. Da ser hun ned på en svart, blank støvel som henger i luften foran henne og sperrer veien. 
Hun stanser.