Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Den här helgen blev lite extra lång, då maken och jag drog på minisemester till Stockholm fredag-lördag. Konsert på Fryshuset var skälet men vi hann ju med en del annat också. Mentalt laddade jag batterierna men jag är lika trött idag som jag varit hela veckan, så jag har inte så stora förhoppningar på att orka läsa så mycket. Jag började på ny bok i fredags, men trots långa tågresor blev det inte så mycket läst som jag trodde. Boken är Inferno av Dan Brown, och den ingår i Makeutmaningen. För en gångs skull har jag sett filmen innan jag läser boken.

Smakbiten kommer från sid 107

Du överreagerar, försökte hon intala sig. Konsortiets metoder är alldeles för smakfulla för kallblodigt mord.
Ändå kände hon hur hon på nytt genomfors av kalla kårar.
Det var rent instinktivt som hon flytt upp på hotellets tak utan att ge sig till känna när Brüders team kom och hon undrade om det var den instinkten som blivit hennes räddning. 
Ingen vet var jag är nu.
På väg norr utmed Via del Poggio Imperiale förstod hon vilken skillnad bara några timmar hade inneburit för henne. Tidigare hade hon oroat sig för sitt jobb. Nu oroade hon sig för sitt liv.