En smakebit på søndag – Inferno

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Den här helgen blev lite extra lång, då maken och jag drog på minisemester till Stockholm fredag-lördag. Konsert på Fryshuset var skälet men vi hann ju med en del annat också. Mentalt laddade jag batterierna men jag är lika trött idag som jag varit hela veckan, så jag har inte så stora förhoppningar på att orka läsa så mycket. Jag började på ny bok i fredags, men trots långa tågresor blev det inte så mycket läst som jag trodde. Boken är Inferno av Dan Brown, och den ingår i Makeutmaningen. För en gångs skull har jag sett filmen innan jag läser boken.

Smakbiten kommer från sid 107

Du överreagerar, försökte hon intala sig. Konsortiets metoder är alldeles för smakfulla för kallblodigt mord.
Ändå kände hon hur hon på nytt genomfors av kalla kårar.
Det var rent instinktivt som hon flytt upp på hotellets tak utan att ge sig till känna när Brüders team kom och hon undrade om det var den instinkten som blivit hennes räddning. 
Ingen vet var jag är nu.
På väg norr utmed Via del Poggio Imperiale förstod hon vilken skillnad bara några timmar hade inneburit för henne. Tidigare hade hon oroat sig för sitt jobb. Nu oroade hon sig för sitt liv.

 

16 kommentarer

 1. Så du var i Stockholm. Jag undrade när jag såg inlägget på Instagram om det finns ett Fryshus där du bor också, men då förklarar ju resan hit saken 🙂 Jag har inte läst något av Dan Brown, men sett filmerna som baseras på böckerna. Efter att ha varit i Italien ett par gånger, inkl Florens, vore det litet extra roligt att läsa böckerna, eller se om filmerna. Tack för smakbiten!

  Gilla

 2. Så fint med miniferie. Det burde vi egentlig gjøre oftere!
  Jeg har lest Inferno og likte den godt. Alle Dan Browns bøker er fine selv om de er skrevet over et veldig enkelt ”skjelett” og handler om stort sett det samme. Men spennende klarer han gjøre det 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

 3. Har inte läst Dan Brown, hör till minoriteten förstår jag. Kan bero på att jag har lite koncentrationsproblematik o ska man följa en intrig måste man koncentrera sig. Tack för smakbiten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.