Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I augusti 2015 så åkte sonen och jag på en minisemester till Malmö och gjorde därifrån utflykter till Lund och Köpenhamn. Jag hade då tagit upp läsandet av norska böcker på riktigt, och hade också läst en på danska (den första på många år). När vi besökte Köpenhamn var jag sugen på att köpa en dansk deckare och valet föll på De døde sjæles nat av Elsebeth Egholm. Det är författaren som skrivit om Dicte (som vi sett och gillat) och jag trodde då att det här var en bok i den serien. Men nu ser jag att det är del två i en annan serie om Dictes son!

Den 31. oktober, på de døde sjæles nat, mødes de levende og de døde på kirkegården ved midnat.

For Peter Boutrup sker der mere end det, da han en sen og regnfuld aften opsøger veninden Mys grav. Mys mor dukker op og vil have ham til at finde sin forsvundne søn, Magnus. Og næste dag bliver en ung nonne, Melissa, fisket op af voldgraven på det kloster på Djursland, hvor Peter arbejder som tømrer.

Melissa er garroteret – en gammel spansk henrettelsesmetode – og Peter er den sidste til at se hende i live.Samme sommer har minedykkeren, Kir Røjel, fundet en kasse med gamle knogler under dykning ved Kalø Vig. Det viser sig, at manden i knoglekassen også er blevet garroteret.

For 60 år siden. Mens Peter leder efter Magnus og en sammenhæng mellem hans forsvinden og Melissas død, får politimanden Mark Bille Hansen til opgave at kæde knoglerne sammen med pigen i voldgraven – og jagten på sandheden sender ham et højst overraskende sted hen.