Från förlagets hemsida: Det är svårt det där med kärlek, tycker Minoo. Om det ändå vore lika lätt – och njutbart – att hitta en bra man som det är utforska Stockholms restaurangutbud. Men vad hon inte vet är att kärleksängeln Astrild ruvar på en plan. Och när Minoo en mörk februarieftermiddag lockas in i en erotisk butik på Drottninggatan, blir ett mystiskt möte en upplevelse hon sent kommer glömma … 

Alla hjärtans mirakel av Simona Ahrnstedt hade recensionsdatum 26 februari 2018. Simona Ahrnstedt är leg. psykolog, kbt-terapeut och författare som debuterade 2010 med Överenskommelser. Hon har gett ut sju romaner i genren romance. Alla hjärtans mirakel är en erotisk novell som gavs ut till Alla hjärtans dag 2018.

Simona Ahrnstedt är min favorit i genren romance, och det är klart jag blev nyfiken på Alla hjärtans mirakel när den började synas på sociala medier. Vid ett besök i den lokala bokhandeln så lyckades jag få tag på ett exemplar – den ingick i en kampanj där den delades ut gratis i Akademinbokhandeln.

Alla hjärtans mirakel är en välskriven erotisk novell i bokform. Simona Ahrnstedt visar att hon behärskar även novellformen. Hon är fantastiskt bra på att beskriva en modern kvinnas dilemman, som exempelvis vikthets och kraven på hur en kvinna ska bete sig i ett förhållande. På bara dessa få sidor finns humor och Simona Ahrnstedt är en fena på att beskriva attraktion mellan två människor så att det känns helt och hållet verkligt och realistiskt. Och väldigt vackert. Jag gillar slutet av novellen i synnerhet.

I hennes romaner så förekommer förstås en hel del sexscener. Så även i Alla hjärtans mirakel – det är ju en erotisk novell. Medan jag i romanerna tycker det är en perfekt balans mellan attraktion och sex så  tycker jag inte fungerar i samma utsträckning i novellformatet. Det blir för mycket sex, och det är dessutom beskrivet på ett annat sätt än vad det brukar vara. Jag är inte heller så förtjust i Astrilds väldigt konkreta inblandning.

Det blir för mycket för min smak, trots att jag var beredd på det med tanke på genren. Kanske det helt enkelt är skillnaden mellan ”romance” och ”erotisk novell” som inte fungerar för mig. Är det däremot ”din grej” så rekommenderar jag Alla hjärtans mirakel.

Omdöme: Välskriven erotik – inget för den pryda
Betyg: 3+

Bloggat om boken har IHeartFantasy, Bokhyllan i Pepparkakshuset och Bokbesatt 

Mer om boken kan du läsa här eller här.
Förlag: Forum
Sidor: 81
Betyg på Goodreads: 3,55 baserat på 40 betyg
Hur jag fick tag på den: Akademibokhandeln
Utläst 22 februari 2018.