Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Den här veckan har det varit sportlov, fast i vår familj har det bara varit barnen som varit lediga. Dottern har sträckläst hela Månkrönikan (omläsning) och jag är lite avundsjuk. För egen del har inte blivit speciellt mycket läst. I början av veckan började jag på en ny bok och den håller jag på med fortfarande. Ett recensionsexemplar som dök upp oväntat förra våren och tyvärr blivit liggande: Kolibri av Kati Heikkapelto.

Smakbiten kommer från sid 37

Anna försökte plocka ut något som hon kände igen ur trafikens kakafoni, något som skulle väcka ett dolt minne eller påminna om en gammal händelse i barndomen eller ungdomen, det gamla livet i den här staden. Men ljuden var som i vilken stad som helst och det gamla rubbades inte ur sina gömmor.
Min första arbetsdag är inte ens över och jag betungas redan av ett eventuellt hedersmord, ett brutalt våldsbrott och en jävlig partner, tänkte Anna och öppnade ögonen. Det ser inte bra ut. Inget kommer att bli lätt. Men hade jag väntat mig det?