hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I augusti 2015 så åkte sonen och jag på en minisemester till Malmö och gjorde därifrån utflykter till Lund och Köpenhamn. I Malmö huserar Hoi förlag och i samma hus som hotellet där vi bodde fanns deras bokhandel och en utförsäljning. Där inhandlade jag första delen i en deckarserie: Dold agenda av Elisabeth Akteus Rex. Den utspelar sig i Örebro, där vi är rätt ofta eftersom svärmor bor där. Vilket gör det hela än mer obegripligt att den är oläst. Deckare, första delen, och en välkänd miljö – alla rätt… Jag kan dock inte minnas att jag sett någon recension av den här. Någon som läst?

Så här står det på nätet:

En serievåldtäktsman härjar i Örebro och lämnar polisen lamslagen. Samtidigt pågår en stor knarkutredning i Stockholm, där tullen hoppas kunna spränga en internationell knarkliga.
Emelie Törnqvist är en ensamstående mamma som kämpar med att försöka kombinera mammalivet med karriären samtidigt som hon brottas med minnen från det förflutna och en ansträngd relation till sitt ex. Utan att hon anar det hamnar hon i hetluften och kommer att spela en mycket viktig roll i båda utredningarna.