Film: Dumma mej

Från Discshop:Mitt i en idyllisk villaförort med välskötta trädgårdar och vita staket står ett hus som skiljer sig från mängden – en svart villa med en livlös gräsmatta. Här har Gru (Steve Carell) sitt hemliga gömställe, där han tillsammans med sina små gula minioner planerar att TA ÖVER VÄRLDEN. Beväpnade med en arsenal av krympstrålar, fryspistoler och stridsklara farkoster för både land och luftrum är Gru van vid att besegra allt som kommer i hans väg. Men när tre små föräldralösa flickor dyker upp, och som är fast beslutna att göra honom till deras pappa, är plötsligt hans rykte som SUPERSKURK i stor fara!

Dumma mej är en tecknad amerikansk film från 2010 av Pierre Coffin och Chris Renaud. Den är den första i en serie av fyra filmer: Dumma mej 1-3 och spin-offen Minioner.

Serien ”Dumma mej” består av tre filmer och dottern har alla fyra. Jag har sett dem i helt fel ordning – först 2:an, sen Minioner, sen 3:an och nu 1:an. Det var dotterns tur att välja film, och eftersom det bara var jag som inte sett den tidigare var det hon och jag som till slut blev sittande.

Ibland så behöver man en humoristisk och smågullig film för att bli glad. Som filmen Dumma mej som passade mitt humör perfekt! Det är roliga och kluriga skurkar, och naturligtvis så visar det sig att Gru har ett stort hjärta som tjejerna lyckas locka fram. ”Brotten” är fantasirika och rätt humoristiska – det är ju så mycket enklare när det är tecknade karaktärer som blir manglade eller skadade, för de överlever ju vad som helst. Det finns en hel del galghumor och ironi, vilket jag gillar.

Karaktärerna har en helt omöjlig fysiologi, flera med på tok för stora huvuden, och andra konstiga drag. Men det är också vad som gör dem charmiga. Vi såg den engelska versionen med svensk text, och jag tycker de som gör rösterna gör ett mycket bra jobb.

Är du ute efter en smårolig och gullig tecknad film så rekommenderar jag Dumma mej. I en rangordning av de här filmerna så rankar jag den här överst tillsammans med 2:an, sen 3:an och sist Minioner.

Mitt betyg: 7,0 (av 10)

Mer om filmen kan du läsa här eller här.
Originaltitel: Despicable Me
Genre: Tecknat, äventyr, komedi
Betyg på IMDB: 7,7 baserat på 432 078 betyg
När jag såg den: 24 februari 2018
Format: DVD
Med vem: Dottern
Recension på Moviezine.

2 kommentarer

  1. Jag har faktiskt inte sett någon av dessa, trots att jag gillar det som jag envisas med att kalla tecknat. Det är något med de här figurerna som får mig att tro att jag inte gillar 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.