Det är mycket nu… så bloggandet får gå lite på sparlåga. Liksom kommentarer hos andra – ber om ursäkt för det! Men fredag är det och då är det helgfrågorna från Mia: Hur gör ni vid förfrågorna via mejl? Vilka tackar ni ja/nej till? Bonusfråga: Vilken bok läser du nu?

Det är klart att man egentligen vill uppmuntra alla dessa författare ”där ute” men jag hinner inte. Bloggandet är en fritidssysselsättning, och mitt jobb dessutom mer än heltid, det är inga 40-timmars veckor vi pratar om. Så jag måste prioritera min läsning. Jag har också råkat ut för att jag tackat ja till böcker som inte alls var min typ av bok, och då blir det ju jättetokigt. Så jag prioriterar förfrågningar som gäller böcker jag redan spanat in och som ligger inom min bekvämlighetszon. I synnerhet från favoritförfattare förstås! Oftast är detta förfrågningar från förlag. Det är inte alltid ens jag svarar på förfrågningar, jag får 5-10 per vecka, och det har jag förstås dåligt samvete över.

Boken jag läser just nu är en sådan som jag fick en fråga angående från förlaget: Maestro av Geir Tangen. Geir är en norsk bokbloggare som jag följt i många år då han skriver fantastiskt om norsk krim som jag gärna läser. Ni hittar hans blogg här. Jag hade tänkt läsa den här på norska men när jag nu fick frågan så fick det bli på svenska istället.