hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I juni 2015 dök det upp ett oväntat bokpaket från Norstedts. Det innehöll boken Mina 500 bästa vänner av Johanna Adorján. Tyvärr blev den inte läst då, och såsmåningom blev den en hyllvärmare. Så här står det på nätet:

En överförfriskad ung skådespelerska. En aggressiv yogalärare. En bortglömd filmlegendar. En driftig kultur-sidespraktikant. Två väninnor som troligtvis ses för sista gången. En osäker bästsäljarförfattare som försöker övertyga sin redaktör om kvaliteten i sin miserabla andra roman.

Huvudpersonerna i novellsamlingen Mina 500 bästa vänner är ständigt upptagna med att framställa något, i bästa fall sig själva. I ett nutida Berlin befolkar de borden på de dyraste restaurangerna kväll efter kväll. Ibland, när allt stämmer, ligger det ett speciellt daller i luften – om än bara kort. De är fåfänga, förtvivlade, berusade av sig själva, krystade, rörande och löjliga. 

Någon som läst? Från beskrivningen så känns det inte riktigt som min typ av bok. Men man vet ju aldrig…