Johannas deckarhörna har skapat en serie hon kallar Veckans topplista, eftersom hon tycker Top Ten Tuesdays inlägg blir svårare och svårare. Jag deltar gärna i en sådan serie – här är veckans inlägg.

Vecka 8 är temat: Sport i litteraturen

Min första instinktiva känsla var att det här skulle bli svårt för mig. Men jag hittade faktiskt fem böcker som jag läst och vill tipsa om. Men jag fick delvis gå tillbaka till innan jag började blogga.

  1. The sportswriter av Richard Ford handlar om en sportjournalist. Frank Bascombe genomgår en livskris när hans liv faller i spillror.
  2. Björnstad av Fredrik Backman handlar om en stad där allting cirklar runt ishockey. Men frågan är hur mycket man är villig att uppoffra för laget och samhället? Min recension finns här.
  3. Assisted av John Stockton. Jag är inte så himla sportintresserad och biografier är inte min grej. Men när det handlar om NBA-basket och en person som jag väl känner till så visade det sig vara rätt intressant. Mer kan du läsa här.
  4. Playing for pizza av John Grisham handlar om en amerikansk fotbollsspelare som inte längre kan få jobb i NFL och får flytta till Italien för att spela. En annorlunda Grishambok – men underhållande. Och kort.
  5. Flash and bones av Kathy Reichs utspelar sig under NASCAR-veckan i Charlotte. En död kropp hittas i närheten av en av banorna och rättspatologen Temperance Brennan kallas till platsen. Mer om boken och mitt omdöme hittar du här.