En smakebit på søndag – Kodnamn Verity

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Idag tänkte jag bjuda på två ”smakbitar”. Det ena är en video från Youtube, tagen här i Sundsvall. Vi har rätt mycket snö, med höga snöhögar lite varstans i centrum (jag har lagt ut några på mitt Instagramkonto). Ändå har man kört bort en hel del, och efter att ha fyllt depån uppe vid sjukhuset har man kört det till ett annat ställe. Den ”högen” (som syns in till centrum) med dumpad snö har filmats med en drönare. Rätt mäktigt…

Den andra smakbiten blir förstås från boken jag läser. Det är mitt val i Makeutmaningen i februari: Kodnamn Verity av Elizabeth Wein.

Hauptsturmführer von Linden puffade ut lite luft, som om han blåste ut ett ljus. Både jag och Engel stirrade på honom som om han plötsligt fått horn. (Det var ett skratt. Han drog inte på munnen – jag tror hans ansikte är gjort av gips – men jag är säker på att han skrattade.)
”Du är ingen litteraturkännare, Fräulein Engel”, sa han. ”Den engelska flygofficeren har lärt sig kreativt skrivande. Hon arbetar med spänning och förebådande.”
Som Engel stirrade på honom. Jag tog naturligtvis tillfället i akt och insköt med tjurskallig Wallace-stolthet: ”Jag är inte engelsk, din trögfattade tysk, jag är SKOTSK.”

 

17 kommentarer

 1. I höstas någon gång så var det någon som spådde en lång, kall och snörik vinter. Gissar att det var ni som fick den för här är den i alla fall inte 🙂

  Kodnamn Verity är ett väldigt dåligt samvete i min hylla. Får se om jag blir lite mer sugen på den efter att du har läst den 🙂

  Gilla

 2. Stilig film! Det er tøft når de filmer med droner.
  Kodenavn Verity har jeg på leselisten min, men det var en stund siden jeg puttet den der, så det var fint å bli minnet på den.
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.