En smakebit på søndag – Louise

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Ännu en helg att göra precis vad vi vill. Så underbart skönt, för nu kommer snart några mer eller mindre inbokade helger. I veckan hade vi personaldagar och fick lyssna på Anitha Risberg prata om Stress, prestation och återhämtning. Mycket bra och lärorikt. En av de saker jag har med mig är att återhämtning kan se olika ut för olika människor, och att sitta i soffan och glo en timme kan vara minst lika mycket återhämtning för en stressad kropp som en aktivitet. Så de senaste dagarna är det precis det jag unnat mig. Det och att läsa. Jag läste (äntligen) ut Artemis och har precis börjat på ny bok: Louise av Mikaela Bley. Därifrån kommer också smakbiten.

Smakbiten kommer från sid 121

Han tittade ut från köket och flinade. ”Du snokar väl inte runt?”
”Nej.” Hon botaniserade i hans sparsamma bokhylla. Fem böcker. Boken om Zlatan, tre böcker managementtips och en om LA. Det fanns inget som var så oattraktivt som män som inte läser böcker, tänkte hon och lyfte upp en ram med ett foto på hans föräldrar, gissade hon, och fortsatte se sig omkring. 

11 kommentarer

 1. Det där är ju ännu en serie som jag känner att jag borde börja på 🙂

  Det där med avkoppling är svårt. I alla fall för en del människor att förstå att det är olika. Det gäller bara att hitta det som funkar för en själv. Det som jag försöker tänka på nu är (som någon sådan där kunnig människa sa på TV någon kväll) att inte sluta med det som faktiskt får mig att må bra. Det funkar inte i längden att bara försöka orka med det ”tråkiga”.

  Gilla

 2. Jeg er enig i at det å slenge seg ned i sofaen og bare se på Tv kan være god stressmestring. Men jeg ser at jeg godt kan ha bruk for mer trening, spesielt foran hver eksamen!
  Jeg har lest Lykke av Mikaela Bley og likte den godt, så jeg kunne godt tenkt meg å lese mer av hennes bøker.
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

 3. De två första böckerna i serien är helt klart läsvärda så ser fram emot att läsa den här också inom en snar framtid.

  Intressant det där med avkoppling. Inte ens det bör falla under en norm. Jag har alltid fått höra att jag måste koppla av och göra ingenting oftare men det är inte mitt sätt att koppla av på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.