Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Ännu en helg att göra precis vad vi vill. Så underbart skönt, för nu kommer snart några mer eller mindre inbokade helger. I veckan hade vi personaldagar och fick lyssna på Anitha Risberg prata om Stress, prestation och återhämtning. Mycket bra och lärorikt. En av de saker jag har med mig är att återhämtning kan se olika ut för olika människor, och att sitta i soffan och glo en timme kan vara minst lika mycket återhämtning för en stressad kropp som en aktivitet. Så de senaste dagarna är det precis det jag unnat mig. Det och att läsa. Jag läste (äntligen) ut Artemis och har precis börjat på ny bok: Louise av Mikaela Bley. Därifrån kommer också smakbiten.

Smakbiten kommer från sid 121

Han tittade ut från köket och flinade. ”Du snokar väl inte runt?”
”Nej.” Hon botaniserade i hans sparsamma bokhylla. Fem böcker. Boken om Zlatan, tre böcker managementtips och en om LA. Det fanns inget som var så oattraktivt som män som inte läser böcker, tänkte hon och lyfte upp en ram med ett foto på hans föräldrar, gissade hon, och fortsatte se sig omkring.