Helgfrågan v. 6: Instagramrecensioner

Fredag och dags för helgfrågan inne hos MiaVad tycker du om att fler lägger recensioner på Instagram, vilket föredrar du? Motivera. Bonusfråga: Hur ser dina torsdagskvällar ut?

Jag är nog lite gammaldags där. Instagram kollar jag i korta pauser under dagen mest, och då kikar jag mest på bilderna, kollar lite vad texten handlar om. En hel recension läser jag sällan. Dessutom så har Instagramrecensionerna samma utförliga reflektioner som blogginläggen kan ha. Jag har heller inte riktigt tålamodet att sitta och läsa på mobilen, för liten text, och oftast har jag för mycket annat jag ska göra. Nej, jag läser hellre mer utförligare recensioner på bloggar i lugn och ro på kvällar. Jag tycker alltså det är en rätt trist utveckling.

Sen har jag absolut inget emot att se bilder på böcker eller läsande på Instagram, det kan vara nog så inspirerande. Bäst gillar jag de naturliga bilderna, som är tagna just som det ser ut när man läser. De stylade bilderna där böckerna är arrangerade blir jag ibland lite stressad av faktiskt, även om de kan vara väldigt vackra och estetiskt tilltalande. Men jag gillar jag överhuvudtaget bäst naturliga ögonblicksbilder.

Torsdagskvällarna kan se väldigt olika ut. Igår var jag på yoga. Ibland är jag ju ute och reser, men ofta är det en ”vanlig” kväll som ofta innehåller en del surfande, jobbmejlande och familjeumgänge. Och jo – nog brukar jag kolla om Helgfrågan kommit upp och sen skriva ett förprogrammerat inlägg till fredag morgon 🙂

13 kommentarer

 1. Jag lade upp ögonblicksbilder när jag började med Instagram, helt oredigerade och ostylade bilder, ofta med rödton och väldigt mörka när bilderna var tagna inomhus. Ungefär samtidigt som jag fick tid att läsa skönlitteratur igen, tog jag upp mitt fotointresse, så nu ser mina bilder oftast, inte alltid, annorlunda ut mot då i början. Jag tycker att det är roligt med snygga bilder, men det är inte något jag bryr mig särskilt mycket om hos andra, även om syftet med Instagram väl är att fokusera på bilderna, dras jag ändå till texten. Jag läser gärna långa inlägg även på Instagram, men tycker att det är väldigt omständligt att själv lägga ut långa inlägg. Jag gör det ibland eftersom jag märkt att förlagen vill kunna reposta inlägg från Instagram. Ha en fin helg!

  Gilla

 2. Jag håller med dig och tycker det är skittrist att många slutar blogga. Stylade bilder kan vara fint men känner nog inte att jag har tid för det. Men ibland kan en katt slinka med på bilden.

  Gilla

 3. Känner mig också lite gammeldags… jag är nöjd med att läsa bloggar och har inte ens Insta knuten till bloggen, och det är inget som jag saknar i dagsläget även om det förstås är kul med bilder och så.

  Gilla

 4. Då är väl jag också gammaldags 🙂 Jag brukar oftast bara läsa så långt man kan utan att trycka på mer och det är min själ inte långt 🙂

  Gilla

 5. De som bloggar för sin egen skull håller nog i. Många har slutat sedan jag började själv men det är klart att livet ändras. Fast det finns nya bloggar och de som finns på Instagram verkar inte ha haft bloggar tidigare. I alla fall inte de jag följer.

  Gilla

 6. Lite gammaldags? I såna fall är jag nog rena dinosaurien, har varken Instagram eller smartphone, vill inte ha det heller. 😉
  Vad trist det vore om fördjupade texter på bloggar försvinner på bekostnad av korta kommentarer och ”stylade” bilder på Instagram. Eller ja, det är väl den föreställning jag har av vad Instagram är, plus det man läser i nyhetsmedia om barn som far illa p.g.a bilder där, eller ungdomar som slår sönder möbler i skolan för att lägga ut bild på via just Instagram. Hur kan något sådant ha blivit så populärt kan jag undra, utifrån den synvinkeln alltså.
  Yoga kanske vore något att försöka med igen, tål att tänka på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.