Januari är traditionellt en månad då mitt bokförråd brukar öka av den enkla anledningen att jag fyller år då. I år var inget annorlunda år.

Först så trillade det dock in ett antal recensionsexemplar. Först ut var Den fjärde pakten av Kristina Appelqvist från Piratförlaget. En efterlängtad bok som jag läste ganska snart efter att den kommit. Recenserad är den också på bloggen.

Från en medbokbloggare som också är författare kom ett recensionsexemplar: Synd av Robert Warholm. Inte läst ännu.

Från Bookmark kom frågan om jag ville läsa Artemis av Andy Weir. Det ville jag ju, och jag har faktiskt börjat på den.

Samma dag anlände två böcker. Aldrig mer av Sara Larsson som kom från Norstedts har jag läst och recenserat. Bakom godiset döljer sig Allt du önskar dig av Kristin Emilsson som kom från Lindt & Co. Jag har läst en av hennes böcker tidigare.

Från Bokfabriken kom Innan snön faller av Helena Kubicek Boye.

Sen var det dags för födelsedag. Den här högen fick jag på själva dagen. Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro från sonen. Den har jag redan läst. Tre små gummor av Maria Lang, Siden sammet av Maria Lang samt Insidious Intent av Val Mc Dermid fick jag av min mamma.

Jag var rätt nöjd med fyra böcker, även om jag var förvånad över att det inte var flera från listan. Dagen efter kom makens beställning med posten – hela fem böcker! Camino Island av John Grisham, The Last Anniversary av Liane Moriarity, Underground Railroad av Colson Whitehead, Ensam i Paris av Jojo Moyes och Little Fires Everywhere av Celeste Ng.

En till bok blev det vid en blixtvisit i Stockholm. Den har jag haft på bevakning ända sedan jag såg att den skulle komma: Force of Nature av Jane Harper. Den läser jag just nu, trots att jag egentligen höll på med Artemis

Annonser