K – Klocka. En bok om tidsresor.
Det kan vara framåt eller bakåt i tiden. Vad föredrar du?

Tidsresor är inte något som jag letar efter i böcker, det är snarare så att jag förhåller mig rätt skeptisk. Jag kan ge fler exempel på när man inte alls lyckas skriva om detta. Men en serie jag hade stor behållning av där tidsresor är en stor del är en serie i kategorin ungdomsfantasy var Ädelstenstrilogin av Kerstin Gier . Första delen heter Rubinröd. Den har f.ö. också filmatiserats.

Gwendolyn Shepherd lever med sin stora och speciella familj i London. I väntan på att hennes malliga kusin ska göra sin första tidsresa, fördriver Gwen tiden med att plugga och hänga med sin bästa kompis efter skolan. Ända tills den dag hon plötsligt befinner sig i det viktorianska London i slutet av 1800-talet! 
Gwendolyn finner sig snart indragen i hemliga planer och mystiska intriger som ett uråldrigt ordenssällskap under ledning av 1700-talsgreven av Saint Germain planerar. Tillråga på allt så utses den några år äldre Gideon, snygg men värsta stroppen, till hennes ledsagare för att hjälpa henne med de första tidsresorna.
En familj med många hemligheter… och den största hemligheten är Gwen själv. 

Den här serien har jag skrivit om förut vad gäller omslag. Omslagen bytte utseende mitt i serien. Bilden ovan är det omslag som var först, det som vi har i hyllan.