Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

I fredags var det här är en helt oplanerad helg – precis vad jag behövde. Sen har den ändå fyllts. Inga problem att fylla den, men bara känslan… Apropå känslan så blev jag verkligen glad och stolt igår när dottern fick besked att hon vunnit en novelltävling. Uppläsning och prisutdelning om några veckor!

Den här veckan har jag haft ork att läsa lite på kvällarna trots att allt är så intensivt. Igår så läste jag ut Sara Larssons nya bok, och gav mig sen på ett annat recensionsexemplar: Artemis av Andy Weir.

Smakbiten är de första raderna i boken:

Jag tog långa skutt över den grå, dammtäckta terrängen på väg mot Condradbubblans enorma kupol. Den röda ringen av ljus om omgav luftslussen befann sig oroande långt borta.
Det är svårt att springa när man bär på tvåhundra kilo utrustning, till och med i månens gravitation. Men ni skulle häpna över hur mycket man faktiskt kan få upp farten när det gäller att överleva.