hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

På bokrean 2015 så inhandlade jag två böcker. En av dem står oläst i hyllan: För mycket lycka av Alice Munro. Jag får upprepa vad jag skrev förra veckan. Hur kan jag ha en oläst bok av en författare som kan räknas som en favoritförfattare? Visserligen har jag bara läst två böcker av Alice Munro men båda tyckte jag väldigt mycket om. Jag visste inte ens om att jag hade en oläst en bok av henne stående. På det sättet är Hett i hyllan väldigt bra!

Det är (som vanligt) en novellsamling så allt som står på webben är:

Tio hudnära noveller av 2013 års Nobelpristagare i litteratur. Alice Munros berättelser rymmer ofattbar grymhet, svek och brutalitet, men också en seglivad kärlek och mänsklig värme. Munro skriver med sin sedvanliga ömhet, eftertanke och skärpa. Hon avslöjar det spel som ständigt pågår mellan människor, även när det nästan inte märks.