Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Nu börjar det kännas verkligt att vardagen kör igång med full fart i morgon, och att smakbitarna är igång förstärker ju också känslan (på ett bra sätt). Jag jobbade två dagar förra veckan, men det här blir första hela veckan. Och när jag tittar på kalendern för januari så är den… full. Som tur är har vi i alla fall haft ett lugnt och skönt jullov, som avslutades med gäster igår kväll. Jag hade tänkt bjuda på en ”smakbit” därifrån också, men bilderna blev, minst sagt suddiga…

Häromdagen började jag läsa en ny bok, och eftersom den är på dryga 1000 sidor så lär det ta mig ett tag att ta mig igenom den. Det är femte boken i George R R Martins serie – Drakarnas dans – och det är förstås januaris bok i Makeutmaningen.

Smakbiten kommer från sid 79 (och passar i alla fall här uppe med all snö och den kraftiga blåsten som ska komma hit idag…).

Älgen gick dit han ville, oavsett vad Meera och Jojen på hans rygg önskade. För det mesta höll han sig inne under träden, men där stranden krökte sig bort mot väster tog han den rakare vägen över den istäckta sjön och pulsade fram genom snödrivor som var högre än Bran medan isen knakade under hans klövar. Där ute var blåsten starkare, en kall nordanvind som ven över sjön, skar genom deras lager av ylle och läder och fick dem allihopa att börja huttra. När den blåste i ansiktet på dem drev den in snön i ögonen på dem och gjorde dem så gott som blinda.

Annonser