Så här i slutspurten av året så tar vi årets sista helgfråga från Mia. Den lyder: Veckans helgfråga från Mia lyder: Hur sammanfattar du ditt bokår? Bonusfråga: Bästa boken du fick i julklapp?

Jag brukar publicera en sammanfattning av det gångna bokåret på nyårsdagen och det är min plan i år också. Även om jag inte börjat skriva på det inlägget ännu. Så det får bara bli några korta reflektioner här. Jag har läst ”bara” 80 böcker mot ”normalt” över 100. I icke-bokbloggares värld så är det mycket men för mig är det färre än jag hade velat. På många andra sätt har detta varit ett intensivt år och det har gått ut över läsandet. Jag tror det kommer att bli samma sak 2018 så målet blir lägre. Däremot så har jag även 2017 läst många bra böcker, fortfarande publicerat ett inlägg om dagen hela året (utom under vår treveckors semester i USA i somras) och fortfarande stormtrivts i bokbloggarvärlden. Fin återkoppling kring mitt sätt att skriva recensioner har jag fått från en del författare vilket värmer.

Så bästa boken. Svårt att säga. Jag hade ju skrivit en lista som följdes 🙂 Högst på listan stod den norska deckaren Blod i dans av Gard Sveen som jag fick av min mor på julafton och läste ut igår, så det får sägas vara bäst. Men de två böckerna av Liane Moriarity som maken hade köpt ligger inte långt efter, i alla fall vad gäller förväntan.