Johannas deckarhörna har skapat en serie hon kallar Veckans topplista, eftersom hon tycker Top Ten Tuesdays inlägg blir svårare och svårare. Jag kan hålla med henne, och hoppar gärna på det här.

Vecka 52 är temat: Böcker jag ville läsa men inte hann med under 2017. 2017 var inget strålande läslista så det var långt fler än fem böcker jag hade hoppats hinna läsa men inte hann. Så det här blir ett spontant urval av böcker.

  1. Kemisten av Stephanie Meyer. Det är ett recensionsexemplar som legat i högen jättelänge. Tror det är omfånget som avskräcker mest nu när läshastigheten och orken avtagit rätt rejält.
  2. MemoRandum av Anders de la Motte. Jag som läser så många deckare har ännu inte läst något av den här författaren vilket jag hade tänkt råda bot på under 2017. Han får stå kvar i Boktolvan 2018.
  3. Efter din död av Eva Dolan. Tredje delen i en serie där jag läst och gillat de föregående. Den här ligger i den gigantiska högen av recensionsexemplar…
  4. Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson. Ligger och väntar, och jag tror det här är en välskriven och otäck bok.
  5. Vargarnas tid av Elisabet Nemert. Har jag fått rekommenderad av andra, och faktum är att den kom överraskande från förlaget, och snabbt försvann under alla andra böcker.

Kanske dessa blir lästa 2018? På något sätt måste jag åtgärda att jag har så många olästa böcker liggande. Hur jag ska göra det utan att få ångest vet jag inte än.