hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Så här skrev jag förra veckan: Till min födelsedag i januari 2015 så fick jag två böcker av min dotter som hon själv valt ut. Sånt är alltid roligt, och jag måste säga att jag skäms lite över att bägge står olästa i hyllan. Då tog jag upp den ena av dessa två böcker, och nu är det dags för den andra: Kvinna 22 av Melanie Gideon. Den hade jag kikat på efter att ha läst om den på bloggar. Trots detta står den alltså oläst i hyllan. Oklart varför. Det känns som om detta skulle kunna passa mig, i alla fall när jag är på visst humör.

Alice Buckle är 44 år och har på ytan allt man kan önska sig. En sympatisk man, två barn och ett fint hus i San Francisco. Men mitt-i-livet-krisen är ett faktum och sprickan mellan henne och maken blir allt större. Vännerna, Facebook och Twitter blir en tillflykt från tystnaden som breder ut sig mellan dem.
En dag får hon ett mejl från en forskare som undrar om hon vill delta i en anonym undersökning om äktenskap. Av ren tristess tackar hon ja. Hon får alias ”kvinna 22” och allt hon behöver göra är att svara så sanningsenligt som möjligt på forskarens frågor. Alice upptäcker snart hur befriande det är att få skriva om sitt liv och sina minnen. Om sina innersta tankar, känslor och hemligheter. Men när hon inser att hon attraheras av den mystiska ”forskare 101” undrar hon vad hon egentligen har gett sig in på …