hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ibland dyker det upp böcker från förlagen som överraskningar. Det är klart att det alltid är roligt med överraskningar, men ibland så undrar jag hur de kommit fram till att just jag ska ha boken. Så är fallet med den här boken som dök upp i november 2014: Tändvätska – bli mer framgångsrik av Annika R Malmberg Hamilton. Jag har svårt för den här typen av ”hjälpböcker” och brukar aldrig recensera dem på bloggen. I alla fall har det varit så hittills. Delvis kan jag väl hålla med om att avsaknad av meningsfulla utmaningar är värre än för mycket att göra, men huruvida jag någonsin kommer att läsa den här boken återstår att se. Man ska aldrig säga aldrig förstås.

Vissa behöver bara några stänk, andra kan behöva dunka på rätt bra för att elden ska ta fart. Men någon form av tändvätska i livet behöver vi alla.

Idag talas mycket om att vi borde varva ner och ta det lugnt, men sanningen är den att vi många gånger borde göra precis tvärtom. En avsaknad av meningsfulla utmaningar och tuffa ansträngningar är långt värre för oss än de där tillfällena då antalet bollar i luften råkat bli för många.

I form av konkreta och användbara råd ger Annika R Malmberg Hamilton oss allt det bränsle vi behöver för att söka upp och ta oss an utmaningar såväl på jobbet som privat. Vi får lära oss hur man säljer in idéer, hanterar avundsjuka, varför framgång föder framgång, hur framgångsrika team fungerar och mycket, mycket annat.

Och kom ihåg: framgång handlar inte bara om pengar eller den respekt man vunnit hos andra, utan främst om ditt eget välbefinnande. Makten att definiera framgången ligger alltid hos dig själv och sen skadar det inte att ha roligt längs vägen.