Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Faktiskt en riktigt normal vecka, som avrundats med en totalt oplanerad helg. Väldigt skönt, för nu är det dags för två mycket intensiva veckor med resor. Igår hann vi med att simma, handla lite, baka lussekatter och faktiskt så hann jag både färglägga och läsa. Dock hann jag inte läsa ut boken jag håller på med, men det räknar jag med hinna idag. Det är Snöfall, mirakel och frusna hjärtan av Claire Sandy som dottern fick i julklapp förra året. Julig feelgood. Det är också en författare på min Boktolva.

Smakbiten kommer från sid 241:

De fladdrande lågorna fungerade som en magnet och drog alla närmare. Familjemedlemmarna bildade en gyllene cirkel, en snöglob mitt i det karga vinterlandskapet. Peg drog fram sin picknickstol nära brasan. Gerry balanserade tafatt på en jättelik kudde. Oona satt med korslagda ben och försökte pilla ut en bakad potatis ur elden.
Skenet från brasan värmde deras ansikten. Det här är mina människor, tänkte Asta och märkte hur känslorna vällde upp inom henne. Nedräkningen var plågsam. Det jär skulle bli ett lyckligt minne, men bara det – ett minne som hon kunde ta fram när hon fortsatte sitt liv i London.