Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Efter en både extremt stressig och oerhört sorgesam arbetsvecka som präglades av sorgen efter en kär kollegas hastiga bortgång så var det minst sagt välbehövligt med helg. I går så firade maken och jag att vi varit tillsammans i 30 år. Hotell, middag på restaurang och en chans att bara vara vi tillsammans. En fin avslutning på en jobbig vecka.

Pga trötthet och ledsamhet har det inte blivit mycket läst i veckan, men igår morse läste jag ut en bok och började på en ny. Det är den enda av årets Augustnominerade böcker som jag kommer att läsa, i alla fall som det ser ut nu: De kommer att drunkna av sina mödrars tårar av Johannes Anyuru.

Smakbiten kommer från sid 17

Hon upplever att hon ser sig själv utifrån som i en dröm.
Bombvästens remmar spänner över bröstkorgen.
Ett. Hon minns inte sitt namn. Två. Hon minns inte sina riktiga föräldrar, som hon har skäl anta mördades. Tre. När hon tittar sig i spegeln ar hon fel ansikte. Fyra. Hon får, precis nu när hon står här och tittar på den här bilden, en stark känsla av att hon har befunnit sig här tidigare, att detta är en scen där en viktig händelse, en historisk händelse, återskapas.