Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Det finns att göra, och det finns mycket att fundera på. Något läslov blev det inte i år för min del, men lite tidigare slutade jag i fredags i alla fall. I går så hade jag verkligen ledigt. I 50-årspresent i januari fick jag av dottern att hon skulle göra alla mina praktiska sysslor en hel dag. Och det var igår. En riktig lyxdag. En sådan dag ville jag också ha något mer lättläst en boken jag höll på med så jag började på en ny bok. Två böcker parallellt är ovanligt för mig. Boken är en jag sett fram mot länge: Dödsdömd av Sharon Bolton. Jag är mycket förtjust i hennes böcker!

Smakbiten kommer från sid 13 där tretton passagerare i en luftballong bli vittnen till något de inte borde sett.

Flickan skrek inte igen. Det kvävda skriket som hördes perfekt i gryningsluften, kom från från någon i ballongen. Det var det enda ljud de undslapp sig. Chocken höll dem i ett järngrepp. Mannen på marken hade vänt sig om och tittade upp. Det gjorde också hans hund. Passagerarna i ballongen såg hur mannen släppte stenen och lyfte handen mot huvudet för att hålla hatten på plats medan han sträckte på halsen och tittade upp.