Allt eller inget av Simona Ahrnstedt

Från förlagets hemsida: Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och älskar sitt arbete. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala och kalorifixerade. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken.
För att trösta sig sitter Lexia i en bar och dricker alldeles för många rosa drinkar. Ingen flirtar med henne, och hon känner sig misslyckad. Men plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig.
Adam Nylund är en hård man. Han är värstingen från förorten som blev vd och är känd för sin hänsynslösa stil. Han har kommit till Stockholm för att rensa upp på bolagets nyinköpta reklambyra. Egentligen fokuserar han enbart på arbete, men kvinnan på barstolen intill väcker hans intresse. I alla fall tills hon fyllekysser honom och sedan kräks på hans skor.

Allt eller inget av Simona Ahrnstedt har recensionsdatum idag, 1 november 2017. Simona Ahrnstedt är leg. psykolog, kbt-terapeut och författare som debuterade 2010 med Överenskommelser. Hon brukar också kallas Sveriges romancedrottning. Allt eller inget är hennes sjunde bok.

Simona Ahrnstedt har fått mig att återupptäcka och uppskatta romance, och när jag fick frågan om jag ville ha hennes nya bok så fanns det ju bara ett enda svar på det: JA! Jag hade ju bara sett fram mot att läsa den här sen hennes senaste bok var utläst…

Allt eller inget befäster återigen Simona Ahrnstedts plats som romancedrottning. För vad hon kan skriva romance! Allt eller inget är en välskriven bok som jag helt enkelt sträckläste.

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk när jag läste baksidestexten på boken, för attraktion mellan en chef och en anställd har ju så många sidor, och det är en linje man inte ska kliva över. Att beskriva det som ju uppenbarligen händer relativt ofta på arbetsplatser, utan att det lämnar en obehagskänsla av att chefen gjort fel är inte enkelt. Inte minst i relation till den aktuella meetoo-debatten. Men jag tycker att Simona Ahrnstedt klarar det bra. Och anledningen är att hon beskriver attraktion så otroligt väl, ur båda parters synvinkel så det är uppenbart att här finns samtycke. Dessutom är just det moraliska dilemmat en del av historien.

Det som lyfter Allt eller inget för mig är två saker. Det ena är grunden i romance – att Simona Ahrnstedt kan beskriva attraktion, passion och sex riktigt bra. Det andra är att hon också vågar ha en handling som handlar om dagens osunda kroppsfixering, grupptryck och mobbing i sociala medier. Det är beskrivningen av Lexias bakgrund och hennes vardag som lever med mig efter att jag läst boken. Trots att jag inte har Lexias erfarenheter så finns det en hög igenkänningsfaktor. Jag är ständigt missnöjd med min kropp, och en stor del av det handlar om kroppsideal och vad jag tror andra ser. Jag tror det är en del av i stort sett varenda kvinnas vardag.

Simona Ahrnstedt är också bra på karaktärer, både huvudkaraktärer och bikaraktärerna. I synnerhet Lexias vän gillar jag skarpt. Karaktärerna blir verkliga och diskussionerna inte tillrättalagda. Möjligen så tycker jag slutet är lite mycket. Men å andra sidan så lämnar det mig med ett fånigt leende på läpparna. Så varför inte? Även det behövs ju ibland.

Så nu är det bara att vänta på nästa bok av Simona Ahrnstedt! Tills dess fortsätter jag att följa henne på Instagram.

Omdöme: Välskriven romance med ett tänkvärt tema.
Betyg: 5-

Mer om boken kan du läsa här eller här.
Förlag: Forum förlag
Sidor: 418
Betyg på Goodreads: För få betyg satta.
Hur jag fick tag på den: Från författaren.
Utläst 21 oktober 2017.

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.