Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Den här veckan har jag saknat tid för vila, och det påverkar såklart läsandet. Tjänsteresa måndag-tisdag, Bokens Afton på onsdagen och stor fest på jobbet med dans långt in på natten i fredags. Hela dagen igår försvann i dimma och idag har vi tvättstuga kl 7 på morgonen. Min gissning är att jag kommer att slockna i soffan i eftermiddag.

Jag har precis börjat på en ny bok, och eftersom jag klarat av månadens måsten så grep jag mig an en bok i min gigantiska att-läsa-hög, som är tre högar… Det var hög tid för en deckare – Inland av Arne Dahl.

Smakbiten kommer från sid 11 (och jo, den slutar så):

Två månader med det här. Ibland varje dag, ibland flera dagars outhärdlig paus. När jag i detta ögonblick hör ljudet famme vid altantrappan känns det nästan skönt; jag hade inte uthärdat ovissheten särskilt mycket längre.
Källaren som jag slutade använda för ett par år sedan; jag har inte ens varit därnere sedan dess. I samma ögonblick som jag titta bort mot källardörren sveper en plötslig, iskall vind genom sovrummet. Just som stearinljusets lilla låga blåses ut hör